LDP podržava inicijativu za osnivanje REKOM-a

"Istraživanje navoda o svim ratnim zločinima i nedelima, kao i o kršenju ljudskih prava oduvek je bilo i u središtu politike dobrosusedskih odnosa i regionalnog pomirenja"

17. maj 2017

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je danas da podržava inicijativu za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava počinjenim na teritoriji nekadašnje SFRJ od 1. januara 1991. do 31. decembra 2001. godine (REKOM).

„Ideja o zajedničkom osnivanju ove komisije od strane bivših jugoslovenskih republika predstavlja veliki iskorak ka boljem razumevanju i sagledavanju činjenica ratnih događanja na ovim prostorima“, naveo je LDP u saopštenju.

Kako se dodaje, istraživanje navoda o svim ratnim zločinima i nedelima, kao i o kršenju ljudskih prava oduvek je bilo i u središtu politike dobrosusedskih odnosa i regionalnog pomirenja LDP-a, i upravo ta činjenica obavezuje tu stranku da najiskrenije podrži inicijativu.

LDP je pozvao sve građane da se priključe akcijama prikupljanja potpisa za osnivanje REKOM-a, koje se organizuju u Beogradu i u gradovima širom Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga