LDP podržava aktuelnu koaliciju u Vojvodini, kritikuje SNS

Borba SNS ya vlast u Vojvodini je groteskna

26. avg 2014

Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) podržao je danas nastojanja da se Pokrajinska vlada rekonstruiše tako što će se aktuelnoj vladajućoj koaliciji Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara priključiti i Nova demokratska stranka.

„LDP podržava nastojanje da se očuva legalno, na izborima konstituisana vlast u Vojvodini. Podršku dajemo ne zbog pojedinaca iz tih stranaka, već zbog principa koji se moraju braniti“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da je borba za osvajanje vlasti u Vojvodini od strane Srpske napredne stranke (SNS) u proteklih nekoliko meseci poprimila „groteskni karakter“.

„Naime, SNS se bori za ulazak u Pokrajinsku vladu, a istovremeno je sve činio da se Vojvodina i njena autonomija minimalizuje i marginalizuje“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je u poslu borbe za autonomiju Vojvodine grešila i Demokratska stranka, koja je u proteklih 14 godina imala priliku da se uveri koliko je besmislen položaj administracije od koje se traži odgovornost, a istovremeno je ograničena Ustavom i zakonima.

„Ustav i zakoni onemogućavaju kreiranje drugačijeg političkog, kulturnog i privrednog modela, koji bi Vojvodinu izvukao iz stega centralističke autoritarne vlasti“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga