LDP osudio napad na aktiviste NVO u Beški

Dokle će ratni zločinci da pričaju, a žrtve da ućutkuju?

18. jan 2017

Liberalno demokratska partija (LDP) najoštrije je večeras osudila sraman fizički napad na predstavnike Inicijative mladih za ljudska prava na tribini Srpske napredne stranke u Beški.

Kako iz LDP navode, predstavnici NVO su pretučeni zbog toga što su na legitiman način želeli da iskažu svoje nezadovoljstvo činjenicom da je govornik na pomenutoj tribini bio Veselin Šljivančanin, čovek koji je pred Haškim tribunalom osuđen za ratne zločine u Hrvatskoj.

„Gostovanje ratnog zločinca na tribini SNS-a govori o tome da danas ne živimo u evropskoj Srbiji i da sve građanske demokratske snage u zemlji imaju obavezu da društvu ponude politiku koja će se odlučno suprotstaviti nacionalizmu i ratnohuškačkoj retorici koje su u našem društvu postale konstanta, a ne relikt devedesetih“, piše u saopštenju.

Do napada na aktiviste Inicijative mladih došlo je kada je na tribini u organizaciji Srpske napredne stranke (SNS) trebalo da govori Veselin Šljivančanin, haški optuženik, i kada su aktivisti Inicijative razvili transparent „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga