LDP oštro kritikovao Pastora zbog podrške ideji o podizanju ograde na granici

Viktor Orban priziva prošlost

18. juna 2015

Liberalno demokratska partija (LDP) oštro je večeras kritikovala predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora zbog podrške ideji mađarske vlade o podizanju ograde na granici sa Srbijom, koju je LDP nazvao “sramnom”.

“Posebno zabrinjava činjenica da čelnik jedne političke partije u našoj zemlji podržava takvu sramnu odluku, koja je poslednji u nizu poteza (mađarskog premijera) Viktora Orbana koji prizivaju prošlost i vraćaju nas u vremena za koja smo bili sigurni da ih je civilizacija kojoj svi želimo da pripadamo ostavila iza sebe”, naveo je Pokrajinski odbor LDP-a u saopštenju za javnost.

Ta stranka je apelovala na Vladu Mađarske da problematici ilegalnih imigranata pristupi na humaniji način i da se ovaj problem rešava sistemski u koordinaciji sa predstavnicima EU, kao i boljom saradnjom pograničnih vlasti Srbije i Mađarske, a ne prevaziđenim konfliktnim metodama podizanja fizičkih i političkih ograda.

Pastor je danas izjavio je da najava mađarske vlade da će podići ogradu duž granice sa Srbijom zbog velikog priliva ilegalnih imigranata neće promeniti život “poštenih građana”, jer će se granični prelazi moći prelaziti isto kao i do sada.

On je ocenio da će podizanje ograde značiti značajno olakšanje “za one koji žive ovde, jer, zbog zatvaranja granice, socijalni migranti neće dolaziti ovamo, jer će znati, da ne mogu ići dalje odavde”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga