LDP održala tradicionalnu Šetnju za Zorana

"Nikada 12. mart nije bio više dezorijentisan nego danas"

12. mar 2019

Oko 150 ljudi učestvovalo je danas u „Šetnji za Zorana“, u organizaciji Liberalno-demokratske partije (LDP), od sedišta te stranke do dvorišta Vlade Srbije, gde su položili vence i cveće na mestu na kojem je pre 16 godina ubijen premijer Zoran Đinđić.

Nakon toga, kolona poštovalaca i prijatelja ubijenog premijera nastavila je šetnju do Novog groblja, gde je Đinđić sahranjen.

Posle polaganja cveća, lider LDP Čedomir Jovanović rekao je novinarima da je 16 godina dovoljno svakom razumnom društvu da zauzme jasan stav o tragediji koja se dogodila prilikom ubistva Đinđića.

On je dodao da su članovi LDP već godinama na ulici 12. marta, na godišnjicu ubistva, jer tako žele da iskažu ne samo poštovanje prema njemu, već i da iskažu želju da se otkriju nalogodavci ubistva.

„Ako je Zoran ikada bio orijentir, to je danas… Nikada 12. mart nije bio više dezorijentisan nego danas“, rekao je Jovanović i dodao da ideje koje je širio Đinđić ne pripadaju ni njemu ni Demokratskoj stranci, već su pravo svakog čoveka u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ubijeni premijer se zalagao za modernu Srbiju.

„On je možda mogao da čeka, ali ova zemlja nije“, rekao je Jovanović.

U trenutku kada je kolona simpatizera LDP prilazila Vladi Srbije, u blizini Ministarstva spoljnih poslova stajao je predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić koji je uzvikivao parole i ometao skup.

Lider LDP Čedomir Jovanović je kratko prokomentarisao taj gest rečima da je to „prava slika Srbije“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga