LDP: Novi Sad – regrutni centar za nacionalizam i nasilje

Deca pucaju po deci

05. feb 2013

Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas da je Novi Sad od mirnog grada koji neguje građanske vrednosti postao „zapušteni poligon i regrutni centar nacionalizma i nasilja“.

„Deca pucaju po deci. Skoro da nema dana da se naš grad ne pojavi u crnim hronikama. Ako ministar policije jutros podseća međunarodnu zajednicu na svoju obavezu da se obezbedi sigurnost građana severa Kosova, podsećamo da isto važi i za sopstvene građane“, navodi se u saopštenju novosadskog odbora LDP-a.

Ta stranka je navela da su do 1989. godine, kada je tadašnja pokrajinska policija bili savremenija nego današnja policija, Novi Sad bio na evropskom nivou bezbednosti.

LDP je upozorio na pojavu da se takozvani navijači a suštinski budući nasilnici regrutuju u novosadskim školama, a kasnije postaju neposredni izvršioci krivičnih dela.

Podseća se i da glavni grad Vojvodine već tri godine nema načelnika policije, a da pritom nikada nije javno saopšteno koji je tačno razlog zbog kojeg Novi Sad nema načelnika policije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga