LDP: Ne ignorisati zahteve studenata, član LDP podnosi ostavku u RIK

"Umesto šupljih hvalospeva i glupih kritika, svi mi koji možemo treba da pomognemo da se ispuni onaj studentski zahtev za koji smo lično odgovorni"

08. apr 2017

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je danas da će član LDP-a u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) u ponedeljak podneti ostavku kako bi izašao u susret zahtevima studenata koji već šest dana protestuju u Srbiji.

U saopštenju, LDP je ocenio da zahtevi studenata, koji između ostalog traže i ostavke članova RIK-a, ne smeju biti ignorisani i da se na njih što pre mora odgovoriti.

LDP je naveo da će njihov član podneti ostavku „i pored toga što je tokom celog izbornog procesa radio pošteno i u skladu sa zakonom ukazivao na određene nepravilnosti u postupanju članova RIK“.

Mladi, koji od ponedeljka protestuju nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije, traže smenu članova RIK, Regulatornog tela za elektronske medije, urednika Radio-televizije Srbije, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i sređivanje biračkog spiska.

„Umesto šupljih hvalospeva i glupih kritika, svi mi koji možemo treba da pomognemo da se ispuni onaj studentski zahtev za koji smo lično odgovorni“, navodi se u saopštenju i dodaje da partije i pojedinci ne smeju da zloupotrebljavaju protest studenata, već da urade jedino „normalno i potrebno u ovom trenutku“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga