LDP: Nadležni da reaguju na najavljeno nasilje SRS

Poslanici SRS najavljuju linč učesnika festivala "Merdita, dobar dan"

25. maja 2018

Liberalno-demokratska partija danas je pozivala javnost, političke partije i institucije da reaguju na „najavljeno nasilje“ članova Srpske radikalne stranke (SRS) tokom festivala koji organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava „Merdita, dobar dan“, a koji se bavi pitanjima mladih Albanaca i Srba.

„Poslanici ove partije (SRS) najavljuju linč učesnika festivala, koji treba da počne sledeće nedelje, na kojem se razgovara o kulturi i životu mladih ljudi iz Beograda i Prištine i koji, kroz godine, služi da smanji tenzije i razbije predrasude među ljudima i širi duh tolerancije“, naveo je LDP i dodao da festival ne povređuje ničija osećanja niti stavove, već utiče na smanjenje tenzija.

LDP je naveo da SRS danima iz Skupštine Srbije najavljuje da će sprečiti događaj.

Ne može biti kompromisa sa pitanjima slobode, tako ni sa pitanjem da li je Beograd grad otvorenosti i različitosti, a oni koji spremaju nasilje moraju biti sprečeni, jer je zakon jasan. Ne može se niko povlačiti pred grupom nasilnika željnih pažnje i političkih poena, bez ikakvog razmišljanja šta njihovi potezi nose sa sobom“, naveo je LDP.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga