LDP: Izjave predstavnika Saveza za Srbiju suprotne idejama moderne i evropske Srbije

"Pogrešna vlast" i "prava opozicija", po njenoj meri, svakoga dana Srbiju udaljavaju od Evrope i uvode je u nestabilnost

09. apr 2019

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je danas da predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) „nastavljaju da šire ideje koje su suprotne idejama moderne i evropske Srbije i time pokazuju da nisu alternativa ovoj vlasti“.

LDP je naveo da „pogrešna vlast“ i „prava opozicija“, po njenoj meri, svakoga dana Srbiju „udaljavaju od Evrope i uvode je u nestabilnost, koja nije samo unutrašnja, već može imati regionalni nivo“.

„Umesto odgovora na pitanja koja muče društvo, mi, 2019. godine, imamo ljude koja su okupirali opozicioni prostor i govore kako bi stavljali pitanje ljudskih prava na referendum, a izvršili hapšenje onih koji već decenijama objašnjavaju da kosovska realnost ne može da se ignoriše samo zato što su srpski nacionalisti tako odlučili“, navodi se u saopštenju.

LDP je naveo da i vlast i opozicija „ćute o presudi Radovanu Karadžiću, o godišnjici opsade Sarajeva i da se sve vreme kriju iza građana dok se međusobno napadaju“.

LDP je naveo da su teme oko kojih svi treba da se okupe rešavanje situacije na Kosovu, čuvanje mira u regionu, afirmisanje ljudskih i manjinskih prava, otvaranje dijaloga u društvu o medijskim slobodama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga