LDP: Irinej i slični su pokvarenjaci!

Pojedine vladike mantijom kriju maskirnu uniformu

07. feb 2012

Novosadski odbor Liberalno-demokratske partije oštro je danas kritikovao bačkog episkopa Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja Bulovića i optužio ga da su on i njegovi “ratni drugovi sakriveni iza mantije” ništa drugo do “uzurpatori” SPC.

“To su pokvaranjaci koji mantijom kriju maskirnu uniformu koja je njihova najdraža odeća. Oni su već 20 godina u čvrstom zagrljaju sa zlikovcima i najgorim ološem koji je uništio Srbiju svojim ratnim poduhvatima i mirnodopskim zločinima, a od Crkve prave utočište za te iste zlotvore – od Arkana i Legije, preko Škorpiona, desetina ubica, švercera, begunaca od pravde, ratnih zločinaca i sitnih kriminalaca”, naveo je LDP u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da nema ništa protiv hrišćanstva, pravoslavlja i normalne uloge SPC u društvu i navela da poštuje sve ono što njeni vernici osećaju i u šta veruju u religioznom smislu.

„Ali, nije Irinej Srpska pravoslavna crkva, kao što to ne mogu biti ni Filaret – vladika sa mitraljezom, Amfilohije, Pahomije i njima slični. Oni su SPC isto onoliko koliko je JUL bio levičarska partija i slika Srbije ili koliko je Arkan bio patriota i sposoban vojskovođa”, naveo je LDP.

„Oni su od SPC napravili poluilegalno preduzeće, of-šor švercersku kompaniju, raspojasani u svojom ambiciji da zatruju i unište Srbiju, koristeći slabosti države koja im to omogućava i toleriše. Redenike blagoslove Škorpionima, Bele anđele koje dodeljuju pedofilima i otvorenu podršku nasilju, danas zamenjuju napadima na Liberalno-demokratsku partiju”, piše u saopštenju.

Nismo i ne možemo da ćutimo pred zloupotrebom SPC, naročito onom kojoj je izložio Irinej Bački u Vojvodini. Ništa od onog što je u naručenoj izjavi naknadno rekao, ne može da demantuje činjenicu da je uvukao SPC u veliku sramotu na obeležavanju godišnjice strašnog zločina i Novosadske racije. Oni su udarili najveći šamar Crkvi, posebno u Novom Sadu i Vojvodini.

Bačka eparhija je ocenila da je reč o „govoru mržnje” LDP-a i zatražila da tužilaštvo i sudovi „zaštite crkvu”, iako je izrazila skepsu povodom toga, jer je Srbija, kako su naveli, „besudna zemlja”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga