LDP: I dalje se krije istina o smrti dvojice gardista

"Pravi krivci i zločinci ponovo ostali nekažnjeni"

05. okt 2018

Liberalno-demokratska partija (LDP) apelovala je danas na pravosuđe, Vladu Srbije i predsednika države da učine sve kako bi se rešio slučaj pogibije dvojice gardista na Topčideru, od koga je prošlo 14 godina, kako „zaborav ne bi bio jači od istine“.

LDP u saopštenju navodi da je od smrti dvojice gardista Vojske Srbije i Crne Gore u Srbiji promenjeno nekoliko vlasti i da nijedna nije imala „nikakav interes“ da ovaj slučaj reši.

LDP navodi da je umesto toga trenutna situacija takva da svako ko se bavio tim predmetom trudio se da ne uradi mnogo, „valjda u strahu od toga šta se eventualno može kriti iza odgovora na pitanje zašto su taj dan ugašena dva mlada života“.

Prema njihovim rečima, poražavajuće je da toliko ministara, državnih komisija, vojnih istražnih organa i nezavisnih istraživača, patologa i forenzičara nije bilo dovoljno da se reši slučaj zbog kojeg je, kako LDP navodi, „nepovratno narušen ugled Vojske Srbije“.

„Činjenica da i dalje nisu razjašnjene okolnosti pod kojima su ova dvojica mladića, koji su časno i pošteno obavljali svoju dužnost prema ovoj zemlji, izgubili živote, bacaju ogromnu ljagu na institucije ove zemlje, koje su zakazale po ko zna koji put, dajući za pravo čitavoj zemlji da misli da su pravi krivci i zločinci ponovo ostali nekažnjeni“, navodi se u saopštenju.

LDP je zbog toga uputio apel nadležnim insitutucijama da „učine sve kako bi rešili slučaj poginulih gardista“, kao i da su „javnost i njihove porodice zaslužile da saznaju istinu o tom događaju“.

Dvojica gardista na dužnosti, Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović, poginuli su 5. oktobra 2004. godine u kasarni na Topčideru.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga