LDP: Hitno rešiti problem statuta Vojvodine

Liberalno demokratska partija (LDP)saopštila je danas da problem statuta Vojvodine mora biti hitno rešen i da ne sm…

26. juna 2009

ldplogo.jpgLiberalno demokratska partija (LDP)saopštila je danas da problem statuta Vojvodine mora biti hitno rešen i da ne sme biti predmet kompromisa vladajućih stranaka.
„Potrebe Vojvođana i Vojvođanki ne smeju biti tretirani samo kao ustavna obaveza, a još manje kao predmet kompromisa stranaka vladajuće koalicije i oživljenih nacionalističkih projekata“, navodi se u soapštenju LDP-a.
„Statut mora biti usvojen odmah, u tekstu koji garantuje nadležnosti u najvažnijim poslovima i mora biti praćen efikasnim i sprovodivim zakonom o prenosu nadležnosti, kao i daljom decentralizacijom zemlje“, dodaje se u saopštenju.
Liberalno demokratska pratija navodi da je spremna da u tome bude najaktivniji partner, ali i prepreka svakoj imitaciji i kompromisima oko suštine decentralizacije.
Predsednik Srbije Boris Tadić apelovao je danas da se smire strasti i da se ne izazivaju tenzije o statutu Vojvodine.
Tadić je rekao da su statut i zakon o nadležnostima Vojvodine predmet diskusije unutar Vlade Srbije i da se o tim temama u medijima i javnim raspravama pokreću neistine.
„Nije dobro da se uzdižu teme u javnosti na neistinitoj osnovi i veoma je važno da se o svemu diskutuje onako kako jeste“, kazao je Tadić dodajući da se tako izazivaju izlišne tenzije u Srbiji, uprkos velikim teškoćama s kojima se suočava držzava zbog ekonomske krize.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga