LDP dodelio Basari nagradu Ledolomac godine

"Svetsilav Basara svojim razumom čuva normalnost u javnom prostoru"

11. dec 2019

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je nagradu „Ledolomac godine“, koju tradicionalno dodeljuje povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, ove godine dodelila književniku Svetislavu Basari.

„Ova nagrada je naš izraz zahvalnosti i poštovanja za sve što Basara čini u ovom trenutku. Pre svega zato što svojim razumom čuva normalnost u javnom prostoru, čime se snažno suprotstavlja atmosferi koja uništava naše međusobne odnose, u kojoj se svakodnevno povećava stepen agresije u društvu“, navodi se u saopštenju.

Radi se o priznanju koju LDP dodeljuje pojedincima ili grupama ljudi koji su svojim aktivizmom doprineli afirmaciji ljudskih prava, zaštiti manjinskih grupa, kao i onima koji su doprineli kulturi dijaloga i tolerancije u društvu.

Pre Basare, nagradu „Ledolomac godine“, između ostalih, dobili su Latinka Perović, Biljana Kovačević Vučo, Mirko Đorđević, Lazar Stojanović, Petar Luković, Miloš Vasić, Biljana Srbljanović i Mrđan Bajić, kao i Inicijativa mladih za ljudska prava.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga