- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LDP: Da se podigne memorijalni centar u Batajnici za albanske žrtve

Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas da zločini koji su počinjeni u ratovima nikada ne smeju da budu zaboravljeni, jer je to najbrži način da se nacionalne politike i ratovi ponove.

Kako se navodi u saopštenju, kandidati LDP posetili su policijski poligon u Batajnici, na 15 kilometara od centra Beograda, gde je otkrivena masovna grobnica kosovskih Albanaca, gde su ocenili da žrtve zahtevaju više odgovornosti svih aktera političkog života u Srbiji.

„Volim Srbiju, govorim istinu. To je princip koji je LDP na početku ustanovio kad osnovu našeg rada. Istina je da je ovde u Batajnici, na policijskom poligonu, otkrivena masovna grobnica sa preko 700 tela albanskih civila, medju kojima je bilo i 74 dece„, rekao je kandidat LDP-a Ivan Despostović.

On je rekao da je obaveza prema žrtvama zločina da se na tom mestu u Batajnici podigne memorijalni centar.

„Moramo zauvek raskrstiti sa ratnohuškačkom politikom i suočiti se sa njenim posledicama. To znači priznanje zločina, izvinjenje i iskaz poštovanja prema žrtvama“, rekao je Despotović i dodao da će na taj način mladi naučiti do čega dovodi nacionalistička politika.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!