LDP: Čuvaćemo sećanje na Đinđića, a Šešelju nećemo dozvoliti da podigne spomenik Miloševiću

"Šešelja ispitati o političkoj pozadini ubistva Đinđića"

21. feb 2018

Prvi na listi Liberalno-demokratske partije na izborima za Skupštinu Beograda Đorđe Žujović izjavio je danas da LDP neće dozvoliti predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju da podigne spomenik nekadašnjem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću i dodao da će ta stranka čuvati sećanje na ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, čijem se spomeniku Šešelj protivi.

Kako se navodi u saopštenju, Žujović je ocenio da su kandidati liste LDP-a i članovi te stranke poslednja brana tome da Beograd dobije spomenik Miloševiću i da se „Šešelj i njegovi sledbenici obračunavaju s pokojnim Đinđićem“.

On je dodao da Beograd treba da podigne spomenik Đinđiću, jer je on bio „simbol dobre i progresivne ideje“, a ne Miloševiću, jer su iza njegove politike ostale stotine hiljada žrtava širom Jugoslavije, a da su mnogi ljudi pobegli iz zemlje.

„Danas smo na ovom mestu kako bismo poslali poruku i sprali sramotu Vojislava Šešelja i jurišnih njegovih odreda koji su bili ovde i govorili o tome kako Đinđić ne zaslužuje spomenik u glavnom gradu Srbije, zato što je bio, kako kaže, mafijaš i kriminalac i da Beograd zaslužuje spomenik Slobodanu Miloševiću“, rekao je Žujović na Studentskom trgu, gde je Šešelj ranije poručio da će se boriti protiv podizanja spomenika Đinđiću.

On je dodao da je Šešelja po povratku iz Haškog tribunala trebalo da „dočeka Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, a policija da ga ispita o svim navodima vezanim za političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića“.

 

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga