Lazović (NDVMBGD): Izbori u Beogradu – početak kraja diktature

"Građani moraju da se uključe, nije dovoljno izaći i glasati!"

11. avg 2017

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd izaći će na izbore u glavnom gradu naredne godine, najavio je Radomir Lazović iz te organizacije, gostujući u Novom danu TV N1. Inicijativa očekuje ulazak u gradski parlament i poručuje da u tradicionalnim strankama ne vidi partnere za predizborne koalicije.

Lazović je istakao da Incijativa nije odustala od protesta, ali da želi da širi polje dejstvovanja – da zainteresuje ljude da se uključe u njihov rad kako bi protesti bili efikasniji, ali i da se priključe njihovom sledećem cilju, a to su redovni izbori u glavnom gradu koji bi trebalo da se održe početkom naredne godine.

“Ključno pitanje je mogu li građani da prepoznaju nekoga ko će se baviti gradom? U septembru ćemo predstaviti detaljno mehanizam za uključivanje građana u rad Inicijative. Videli smo u medijima licitiranje sa imena spasilaca i stranačkih lidera. Nama to ne treba. Informisani i zainteresovani građani su dovoljni za sveobuhvatnu promenu. Politika ne treba da bude rezervisana za ljude u odelima i kabinetima, politika nastaje u mesnim zajednicama, krajevima, blokovima”, objašnjava on.

Lazović kaže da je veliki optimista uoči izbora u Beogradu i da “apsolutno očekuje” da Incijativa osvoji odbornička mesta u Skupštini grada.

“Mislim da su ovi izbori početak kraja diktature u kojoj živimo i Incijativa će svim srcem doprineti tome”, poručio je gost Novog dana ističući da Inicijativa u tradicionalnim strankama ne vidi partnere za predizborne koalicije.

“Ne želimo da se promene ljudi, a politika da ostane ista, pa ponovo da se obraćamo nekom drugom Malom, nekom drugom Vesiću (…) Mi u postojećim partijama ne vidimo svoje partnere, mislimo da su one izneverile poverenje građana. Zarad većeg cilja bi to (okupljanje opozicije) imalo smisla, ali da li možemo da razmišljamo dalje od toga”, pita se Lazović.

Ako Inicijativa ne ponudi nešto novo, onda smo na istome, poručuje on i kaže da zato građanima nude novi sistem političkog organizovanja koji će ih staviti u centar kako bi se bavili svojim krajem i problemima sa kojima se suočavaju.

Lazović smatra i da nije dovoljno na izborima zaokružiti nečije ime i očekivati da će to doneti promene. “Neće! Ljudi su apatični i ne žele da se uključe, kažu ‘kada ćete se kandidovati da ja glasam’. Žao mi je, ali to nije dovoljno”, ističe on.

(N1, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga