Lazović: Ako izađemo na izbore, formiraćemo kolonu zeleno-leve orijentacije

"Bilo bi veoma važno da svi opozicioni pokreti i stranke potpišu garanciju kojom će se obavezati da neće sarađivati sa SNS"

03. sep 2021

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da je taj pokret započeo razgovore s predstavnicima ekoloških udruženja i levo orijentisanih političkih organizacija o formiranju zajedničke liste za predstojeće parlamentarne i beogradske izbore.

Lazović je kazao agenciji Beta da će NDMBGD izaći na izbore samo ukoliko se obezbede pošteni i fer uslovi za sve učesnike.

„NDMBGD razgovara s pokretima, organizacijama i pojedincima, s kojima delimo zeleno-leve ideje, o zajedničkom nastupu na izborima. Do sada smo se dogovorili s Nebojšom Zelenovićem i njegovom platformom ‘Akcija’, političkom platformom ‘Solidarnost’ i ‘Izbor za našu opštinu – Batajnica’, a otvoreni smo i za druge organizacije“, rekao je Lazović.

Po njegovim rečima bilo bi dobro da na izbore izađu svi oni kojima je stalo do bezbednog životnog okruženja, pristojnog životnog standarda i demokratske i pravne države Srbije.

„Naš stav je da bi na izborima trebalo da izađe više programskih kolona, a jednu od tih kolona da čine organizacije zeleno-leve orijentacije“, istakao je aktivista NDMBGD.

Lazović naglašava da bi opozicija trebalo da se dogovori o saradnji i međusobnom nenapadanju.

„Opozicija mora da se izbori za bolje izborne uslove, da organizuje zajedničku kontrolu izbora i da se dogovori o zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije. Mislim da bi to bio dobitni scenario ne samo za Beograd, gde smo pobedi najbliži, nego i na drugim izbornim nivoima“, ocenio je Lazović.

Na pitanje Bete da li postoji opasnost da pojedini članovi zeleno-leve liste posle izbora stupe u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS), Lazović je rekao da sve organizacije moraju garantovati da sa SNS neće imati nikakvu saradnju ni pre ni posle izbora.

„Ukoliko budemo imali i najmanji trag da bi neko mogao da sarađuje sa SNS, taj sigurno neće sarađivati sa NDMBGD“, naglasio je Lazović.

Dodao je da bi bilo veoma važno da svi opozicioni pokreti i stranke potpišu garanciju kojom će se obavezati da neće sarađivati sa SNS.

(Beta, Foto: MC)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ponovo radi bioskop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga