Lažna humanitarna akcija u Zrenjaninu

Nepoznata lica prikupljaju novčanu pomoć za školu “9. maj”. Direktorka slučaj prijavila policiji

26. mar 2014

Direktorka zrenjaninske Specijalne osnovne i srednje škole „9. maj” u Zrenjaninu Snežana Oluški prijavila je lokalnoj Policijskoj upravi slučaj lažnih aktivista koji prikupljaju novčanu pomoć za tu školu, koju pohađaju đaci sa smetnjama u razvoju.

“Dobili smo informacije da anonimna lica idu od vrata do vrata i prikupljaju pomoć za učenike ove obrazovne ustanove. Apelujem na građane da ne nasedaju na prevaru, jer ne postoji nikakva organizovana humanitarna akcija tog tipa”, istakla je direktorka škole.

Ona je objasnila da je nju kontaktiralo dvoje sugrađana, a da su joj i koleginice rekle da su ih tim povodom kontaktirali njihovi poznanici koji su želeli da provere da li škola sprovodi ovakve aktivnosti.

“Sredstva su nam potrebna, ali ih nabavljamo kroz pisanje projekata i zahvaljujući pomoći Grada, Pokrajine i Republike, ali i društveno odgovornim firmama i pojedincima. Ovakvo lažno predstavljanje, koje za cilj ima skupljanje dobrovoljnih priloga za đale škole, doprinosi stvaranju negativne slike o školi”, upozorila je Oluški.

Ona se zbog celog slučaja izvinila svim sugrađanima koji su iz želje da budu humani bili žrtve prevare i apelovala na nadležne da što pre utvrde ko stoji iza lažne humanitarne akcije.

Novinarima je u zrenjaninskoj Policijskoj upravi potvrđeno da je slučaj prijavljen i da se radi na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se on dogodio.

Ž. M. (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga