Lajons klub poklonio konja Domu u Veterniku

Konj je namenjen za potrebe štićenika koji boluju od cerebralne paralize, drugih oblika invaliditeta, kao i deci sa autizmom

08. mar 2016

Lajons (Lions) klub “Mileva Marić Ajnštajn” poklonio je danas Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku pored Novog Sada jednog konja koji će služiti za rekreativno i terapijsko jahanje.

Konj je namenjen za potrebe štićenika koji boluju od cerebralne paralize, drugih oblika invaliditeta, kao i deci sa autizmom, rečeno je na svečanosti.

Poklonjeni konj svojom rasom, građom, godištem, zdravstvenim stanjem i karakterom odgovara programu rekreativnog i terapijskog jahanja, a sve aktivnosti vezane za rekreativno i terapijsko jahanje sprovodiće obučena lica zaposlena u domu u Veterniku.

Lions LajonsLajons Klub „Mileva Marić Ajnštajn“ okuplja dvadesetak žena, koje su uspešne u svojim profesijama i koje se preko kluba bave hmanitarnim radom.

Klub je deo mreže Lajons internešnel (Lions Clubs International), najveće međunarodne humanitarne organizacije na svetu, koja ima više od 1,4 miliona članova i 46.000 klubova u preko 205 zemalja širom sveta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga