Kurti neće da pregovara sa Vučićem

Drugi princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja je da nema razgovora o kosovskoj teritoriji, a treći da nema razgovora o mapama

07. dec 2019

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti juče je na skupu u Berlinu pod nazivom „Balkanski dijalozi“ izneo svoja tri principa za nastavak dijaloga, prenosi portal Kosovo Onlajn.

Na skupu na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora predsednika Kosova i Srbije i da neće predsednika Srbije Aleksandra Vučića za stolom.

Drugi princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja je da nema razgovora o kosovskoj teritoriji, a treći da nema razgovora o mapama.

Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj su posvećene dve od četiri plenarne sesije. Skupu „Balkanski dijalozi“, koji su organizovali Istok-Zapad institut, beogradski Fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija, prisustvali su i predsednik Kosova Hašim Tači i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Na skupu je učestvovao veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice, navodi Kosovo Onlajn.

(FoNet/Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga