Kup tolerancije učenika otvoren u Somboru

"Sanjaj veliko, radi vredno, ostani fokusiran i okruži se dobrim ljudima"

15. nov 2013

Kup tolerancije 2013, odnosno takmičenje učenika u različitim sportovima s ciljem međusobnog upoznavanja i izgradnje tolerancije, otvoren je danas u Somboru.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za obrazovanje i nacionalne zajednice Andor Deli rekao je na svečanosti u Narodnom pozorištu da će učenici kroz sport i kroz različite kulturne sadržaje imati priliku da izgrade i unaprede međuetničko poverenje i uvažavanje.

„Kada jednog dana izađu u svet odraslih, ovi mladi ljudi moći će da shvate, cene i razumeju značaj i bogatstvo ljudske različitosti. U tom slučaju, za njih reč tolerancija neće značiti trpeti nekoga, već svesrdno prihvatiti ljude u njihovoj različitosti“, poručio je Deli.

Kup tolerancije održava se deveti put u okviru projekta Vlade Vojvodine „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“.

Promoter Kupa tolerancije je atletičar Mihail Dudaš, čije reči su i moto ovogodišnje manifestacije: „Sanjaj veliko, radi vredno, ostani fokusiran i okruži se dobrim ljudima“.

U okviru Kupa tolerancije biće održana takmičenja u košarci, malom fudbalu, odbojci, stonom tenisu, a učestvovaće 40 ekipa osnovnih i srednjih škola iz cele Vojvodine, sa više od 400 učesnika.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga