Kup tolerancije u Subotici

Finalna takmičenja „Kupa tolerancije“, jednog od najmasovnijih sportskih takmičenja osnovaca I sred…

19. nov 2008

Tamaš KorhecFinalna takmičenja „Kupa tolerancije“, jednog od najmasovnijih sportskih takmičenja osnovaca I srednjoškolaca u Vojvodini, održaće se narednog vikenda u Hali sportova u Subotici, najavio je danas pokrajinski sekretar za propise, upravu i nacionalne manjine Tamaš Korhec.
Prema njegovim rečima, ovo je možda najvažnija i najpoznatija manifestacija u našoj zemlji koja je posvećena razvijanju duha tolerancije i međunacionalnog uvažavanja.
„Ovo je četvrta godina kako se održavaju sportska takmičenja ekipa raznih škola u kojima se nastava izvodi na jezicima nacionalnih manjina, odnosno školskih ekipa iz opština u kojima živi značajan broj pripadnika nacionalnih manjina“, kazao je Korhec na konferenciji za novinare.
On je dodao da su završena regionalna takmičenja u šest gradova u Vojvodini i da će se u Subotici u subotu i nedelju okupiti više od 400 najboljih mladih sportista.
Finalna takmičenja održaće se u košarci, malom fudbalu, odbojci I stonom tenisu.
Nadmetanje mladih sportista biće propraćeno raznim multikulturalnim manifestacijama, a biće otvorene i dve izložbe.
Izložba „Živeti zajedno“ obrađuje 500 godina života Srba i Mađara na ovim prostorima, dok je izložba fotografija takođe posvećena multikulturnom nasleđu Vojvodine.
Sredstva za finansiranje projekta „Afirmacija multikulturalizma I tolerancije u Vojvodini“ obezbeđena su iz budžeta Vojvodine. Troškove i ovogodišnjeg „Kupa tolerancije“ jednim delom je sufinansirala i Vlada Republike Mađarske.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga