Kumrovec: Nema zainteresiranih za Titovu rezidenciju

Za zakup 'Rezidencije Kumrovec' nije stigla nijedna ponuda, najavljeno je organiziranje novog natječaja

17. dec 2014

Na natječaj za zakup nekretnine i zemljišta „Rezidencije Kumrovec“ nije pristigla niti jedna ponuda potencijalnih zainteresiranih investitora, objavio je u utorak Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) na svojim mrežnim stranicama.

Natječaj, koji je DUUDI raspisao u suradnji s Općinom Kumrovec, Ministarstvom kulture i Muzejom Hrvatskog zagorja, trajao je do 16. prosinca do 14:00 sati, prenosi Hina.

No, na natječaj za bivšu rezidenciju Josipa Broza Tita nije pristigla niti jedna ponuda iako je Republika Hrvatska, kako napominju iz DUUDI-a, izašla u susret potencijalnim investitorima te ugradila u natječaj odgodu plaćanja ugovorene mjesečne zakupnine kao i određeno razdoblje u kojem se plaća samo 50 posto zakupa, u cilju stavljanja nekretnine u funkciju.

I dalje bez rješenja

Procjena vrijednosti nekretnine napravljena je po ovlaštenom sudskom vještaku.

Očito niti nakon dvadeset i pet godina nije pronađeno rješenje za nekretninu u Kumrovcu, iako je po pokrenutom savjetodavnom programu „Projekti 100“ bio iskazan inicijalni interes za tu nekretninu i za njezinim stavljanjem u funkciju, navode iz DUUDI-a.

Ističu kako se ne odustaje od projekta te će u realno vrijeme biti organiziran novi natječaj.

Općina Kumrovec, Ministarstvo kulture, Muzej Hrvatskog zagorja i DUUDI pokrenuli su natječaj za zakup nekretnine i zemljišta „Rezidencije Kumrovec“ želeći staviti u funkciju tu nekretninu kako bi komercijalizacijom doprinijela otvaranju novih radnih mjesta i oživjela turističko-ugostiteljski potencijal općine Kumrovec.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga