Kumanovo: Direktor Vodovoda pojeo i popio 100.000 evra

Od pet ugostiteljskih objekata nije naplaćivao fakturisana potraživanja i potrošenu vodu, već ih je kompenzovao ručkovima i sedeljkama sa svojim prijateljima

26. feb 2014

Protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća Vodovod u Kumanovu V.B.(38) podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivična prijava nakon otkrića da je za tri godine kao direktor na račun tog preduzeća pojeo i popio oko 100.000 evra, objavili su danas makedonski mediji.

Iz makedonskog MUP-a je saopšteno da je uvidom u knjigovodstvenu evidenciju JP Vodovod konstatovano da V.B u svojstvu direktora tog javnog preduzeća od pet ugostiteljskih objekata u Kumanovu nije naplaćivao fakturisana potraživanja za geodetske i projektantske usluge, kao i potrošenu vodu, već ih je kompenzovao ručkovima i sedeljkama sa svojim prijateljima.

Utvrđeno je i da je osumnjičeni u jednom ugostiteljskom objektu koji nije korisnik gradske vodovodne mreže i nije registrovan u JP Vodovod u Kumanovu kao potrošač vode, koristio ugostiteljske usluge na ime JP Vodovod.

Prema predračunima policije bivši direktor je na takav način zadužio ustanovu na čijem je bio čelu za više od šest miliona denara, odnosno oko 100.000 evra.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga