Kulturna ekspedicija „Vojvodina recommended“

Kulturna ekspedicija uputiće se 26. februara u Budimpeštu

20. feb 2015

Jedan od najvažnijih projekata Novog optimizma, „Vojvodina recommended“, i ove zime će još jednom preporučiti kvalitetan kulturni sadržaj. Mladi umetnici iz pokrajine predstaviće naš region u Budimpešti i doprineti jačanju međuregionalne saradnje.

Ozbiljna kulturna ekspedicija pod imenom „Vojvodina recommended“ uputiće se 26. februara u Budimpeštu, gde će prikazati vredan kulturni sadržaj nastao u Vojvodini. Radi se o akciji koja ima za cilj da podigne međuregionalnu saradnju između Vojvodine i Mađarske na viši nivo i učvršćivanje decentralizacije kulturnih programa.

„Vojvodina recommended je ušao u petu godinu svog postojanja i obišli smo dosta mesta u regionu i dosta gradova po Srbiji. Priča je otpočela u Zrenjaninu, ali prvo mesto gde smo gostovali bila je Budimpešta, decembra 2010. godine. Sada se praktično vraćamo na mesto našeg prvog značajnijeg delovanja“, kaže Branislav Grubački, osnivač pokreta Novi optimizam.

Nakon premijere monodrame „Šta imate da prijavite“, biće održana tribina na kojoj će govoriti i Teofil Pančić i Nedim Sejdinović. Takođe će premijerno biti prikazan film Love Hunter, a priređen je i bogat muzički program i nekoliko izložbi, kao i promocije Festivala „Egzit“ i Studentskog kulturnog centra, kao i časopisa za savremenu kulturu Vojvodine „Nova misao“ i drugi sadržaji.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga