Kuća ljudskih prava: Zahvalnost Saši Jankoviću za izgradnju institucije

Poverenje koje su građani stekli u instituciju Zaštitnika građana najbolji je pokazatelj rada i rezultata, ali i zadatak za sve druge institucije

10. feb 2017

Kuća ljudskih prava i demokratije Beograd izrazila je duboku zahvalnost doskorašnjem zaštitniku građana Saši Jankoviću za desetogodišnju saradnju i iskreno poštovanje za izgradnju institucije na koju svi građani Srbije mogu da budu ponosni.

„Kao prvi Zaštitnik građana u istoriji institucija u Srbiji, Saša Janković i njegovi saradnici su od 2007. godine do danas uspeli da od pravnog noviteta izgrade jaku i nezavisnu instituciju sa najvišim – A statusom – nacionalne institucije za promociju i zaštitu ljudskih prava. Još važnije, poverenje koje su građani stekli u instituciju Zaštitnika građana u ovom periodu, najbolji je pokazatelj rada i rezultata, ali zadatak koji sve institucije u Srbiji treba da ispune“, isitče se u saopštenju Kuće ljudskih prava i demokratije.

U saopštenju se ocenjuje i da je Zaštitnik građana je dugi niz godina bio stožer, pouzdan partner i podrška u zajedničkim nastojanjima i borbi za društvo u kome se zakoni poštuju i podjednako primenjuju na sve građane. Takođe, kako se dodaje, i sva neslaganja koja su postojala govore u prilog da su različita mišljenja i stavovi prednost, a nikako prepreka u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

„Uvereni da posvećenost Saše Jankovića vrednostima za koje se zalagao kao Zaštitnik građana ne prestaje njegovom ostavkom, za njega i sve građane Kuća ljudskih prava i demokratije će uvek biti mesto gde su dobrodošli“, zaključuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga