Ksenija Radovanović: Nadam se da će Trifunović pomoći u otkrivanju identiteta napadača

Policija i dalje nema odgovor na pitanje ko je udario aktivistkinju Inicijative Ne davimo Beograd

13. mar 2019

Mogu da primetim da se opisi Sergeja Trifunovića o incidentu iz dana u dan menjaju, ali zaista nemam trenutno snage da se bavim opisima rekla-kazala. On je samo jedan od svedoka i svedokinja ovog nasilnog događaja i nadam se da će, kao i oni, sve informacije koje poseduje preneti policiji i tako pomoći u otkrivanju identiteta čoveka koji me je napao – kaže za Danas aktivistkinja inicijative „Ne davimo Beograd“ Ksenija Radovanović, koju je nepoznati muškarac udario 8. marta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu. Ona je ovim rečima reagovala na izjave lidera PSG povodom nemilog događaja, jer je Radovanović navela da je napadač bio u njegovom društvu te da glumac nije hteo da joj otkrije njegov identitet.

Sergej Trifunović je u snimku koji je postavio na Tviter rekao da ne poznaje napadača, kao i da nije video šta se desilo, jer je bio okrenut leđima. Prema njegovim rečima, čovek koji je udario Kseniju našao se u njegovom društvu, jer je tu bio i njihov zajednički poznanik.

Na pitanja korisnika društvenih mreža zašto ne pita poznanika o identitetu napadača, rekao je da ne zna njegovo ime, „jer se znaju iz grada“.

Ksenija Radovanović je pojasnila da ju je čovek prvo gurnuo prolazeći pored nje, da bi mu ona rekla da obrati pažnju.

– Kako sam se okrenula, taj muškarac mi se obratio rečima ‘šta gledaš ćorava’, što je mene užasnulo. On je to ponovio i uneo mi se u facu pretećim glasom. Nisam znala šta da radim, imala sam u čaši malo vode i polila sam ga, nakon čega me je udario u glavu. Naočare su mi odletele dva metra, a i ja metar – ispričala je Radovanović za Danas. Rekla je da je napadač potom izašao iz prostorija KC Grad, a za njim i Trifunović, koji se nakon toga vratio.

„Incident nisam video, jer se dešavalo iza mojih leđa. Pokušao sam sa da razjasnim isto veče. Dobio sam histerično i agresivno vrištanje „izađi napolje“ i „tvoje obezbeđenje „. Na „moje obezbeđenje “ već bih se slatko nasmejao“, jedan je od tvitova u kojem je glumac objašnjavao šta se desilo, nakon što se vratio u KC Grad. Obraćanje je završio rečima „molim da me dalje izuzmete iz ove niskobudžetne predstavice“.

– Svakako mi je žao što se to desilo devojci. Osuđujem svaku agresiju pogotovo nad ženama, čak sam uleteo između njih da sprečim dalje nasilje i izleteo za njima napolje da vidim šta se desilo – rekao je Trifunović za Danas.

Nije želeo da se osvrće na komentare na društvenim mrežama, niti na činjenicu da policija već četiri dana ne može da identifikuje napadača.

– Sve ostalo, zaista nije moj posao i nema veze sa mnom. Stavljam tačku na ovu temu. Nego, gde je i šta radi Zoran Babić? Da se vratimo sa šamara na ubistvo? Šta radi Jutka? A predsednik opštine Grocka? – upitao je Trifunović.

On je pojasnio da je tog dana došao u KC Grad na poziv svojih drugarica, muzičarki Ivane Vukmirović i Ane Ćurčin, koje su nastupale. Međutim, nijedna nije želela da svedoči o nemilom događaju.

– Ne mogu da komentarišem jer incident nisam videla niti poznajem aktere. Nadam se da ćete doći na svirku i napisati nešto o muzici, novom spotu i albumu. Mi se bavimo muzikom, a ne incidentima – poručila je za Danas Ivana Vukmirović.

I dok se po društvenim mrežama raspredaju teorije zavere o tome da li je događaj insceniran, ko je čiji plaćenik te da li Trifunović laže, policija i dalje nema odgovor na pitanje ko je udario aktivistkinju Inicijative. „Da li je MUP identifikovalo napadača na Kseniju Radovanović? Ima li izgleda da će se to desiti uskoro? Da li su ispitani svedoci tog događaja, imate li to u planu? Postoje li kamere u KC Grad ili snimci koji bi pomogli da se počinilac identifikuje?“, pitanja su koje smo uputili MUP-u Srbije, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore. Takođe, ni u Kulturnom centru Grad nisu nam odgovorili na pitanje da li postoje snimci događaja.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga