Krstonošić (DS): Vučević da odgovara jer je Novi Sad ostao bez bazena i 100 miliona

“Korupcionaška aferu dramatičnih razmera”

18. jan 2021

Predsednik novosadskog odbora opozicione Demokratske stranke Veljko Krstonošić optužio je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da je odgovoran za lošu rekonstrukciju bazena u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina (Spens) i za to što je na taj posao potrošeno 100 miliona dinara.

Kako su ranije preneli mediji, zatvoreni bazen na Spensu je posle skupo plaćene rekonstrukcije toliko oštećen da će morati ponovo da se rekonstruiše.

“Gradska vlast to pokušava da sakrije od građana Novog Sada i čitave javnosti. Prema podacima kojima raspolažemo, dno bazena je puklo po čitavoj svojoj širini, rascepljeni delovi dna su se međusobno smakli zasad za desetak centimetara, a nastala pukotina se u međuvremenu dalje razgranala. To nedvosmisleno pokazuje da je pukla čitava betonska konstrukcija bazena olimpijskih dimenzija i da se problem ne može rešiti dodatnim popravkama”, naveo je Krstonošić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je rekonstrukcija zatvorenog bazena Spensa već sada prerasla u “korupcionašku aferu dramatičnih razmera” sa štetom po grad koja će se iskazati u stotinama miliona dinara i da sportisti i ostali građani Novog Sada neće moći da koriste bazen najmanje godinu dana.

„Pošto se gradonačelnik Miloš Vučević sam hvalio da je zaslužan za rekonstrukciju bazena i da je za rekonstrukciju iz gradskog budžeta izdvojeno čak 100 miliona dinara, onda on treba da odgovara i za nastalu štetu”, kazao je Krstonošić.

Naveo je da je nosilac posla rekonstrukcije bazena na Spensu bila firma „Max Cor“ koja je registrovana za „prodaju električnih uređaja na veliko“.

Druga dva preduzeća koja su formalno bila u konzorcijumu sa navedenom firmom iz Petrovaradina, po dosad poznatom, nisu značajno učestvovala u obavljenim radovima, a jedno od njih se već i javno ogradilo od odgovornosti za havariju ističući da su u čitavom poslu učestvovali samo tako što su prevozili otpad, rekao je Krstonošić.

„Vučević je takođe dužan da objasni kako su posao rekonstrukcije poverili firmi koja nema nikakve veze sa tom vrstom radova. Znamo da je za taj posao formalno sproveden postupak javne nabavke, ali se onda postavlja pitanje zašto su uslovi za učešće na tenderu bili postavljeni tako da nosilac dobijenog posla postane trgovina električnim uređajima”, kazao je Krstonošić.

Dodao je da je DS od sagovornika sa Spensa saznao da su gradski čelnici već razmatrali mogućnost da nedavni zemljotres u Petrinji proglase kao glavni uzrok raspada bazena.

“Takvo objašnjenje bi stvarno bilo uvreda za zdrav razum i ruganje građanima Novog Sada”, ocenio je Krstonošić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Državne jasle
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga