Krstin: Pravosuđe postaje zaštitnik i aktivni učesnik u protivzakonitim radnjama

Preduzetnik ponovo protestovao ispred novosadskog suda

18. juna 2019

Preduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je jutros ispred zgrade u kojoj su smešteni novosadski sudovi zbog, kako je naveo, „propuštanja pravosuđa da deluje“, odnosno nesankcionisanja nezakonitih radnji.

„Zahvaljujući ’propuštanju’ da deluje, ali i aktivnim delovanjem pravosuđe postaje zaštitnik i aktivni učesnik u protivzakonitim radnjama. Veliki Leonardo da Vinči je rekao: ’Ko zlo ne sprečava, zlo čini’”, poručio je Krstin pravosudnim vlastima.

On je ispred zgrade suda u rukama držao transparent sa natpisom “Novi Sad grad kriminala. Da li se stidite bar malo”.

Krstin je prethodno i 10. juna protestovao na istom mestu zbog provale nasilja u Novom Sadu i nekažnjavanja nasilnika.

On je tad za Autonomiju naveo da je 2008. godine iz vatrenog opružja pucano na njegovu kuću u Novom Sadu, te da je organizovano više napada na njega i njegovu porodicu, ali da je pravosuđe „sve to zabašurilo, čak i nagradilo nasilnike”.

Krstin je i ranije u više navrata protestovao ispred pravosudnih institucija u Novom Sadu i u Beogradu, zbog brojnih sudskih postupaka koji se vode protiv njega, i, kako je naveo, zbog kampanje u kojoj ga „bez dokaza optužuju da svojom proizvodnjom truje građane, kao i zbog nacionalne diskriminacije i uvreda da je ’ustaša’”.

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je 2015. i 2016. godine izdala mišljenje da je direktor Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina na nacionalnoj osnovi.

Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji je 2015. godine tražilo od nadležnih državnih organa da zaštite Krstina od diskriminacije na nacionalnoj osnovi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga