Krstin: Po drugi put sam diskriminisan jer sam Hrvat

Organizacija "Moja Srbija" prvo ga obavestila da je dobio priznanje za svoj rad, a potom mu javili da ne mogu da mu ga uruče

30. dec 2015

Predstavnik Hrvatskog građanskog saveza i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine Stanko Krstin izjavio je večeras da je ponovo diskriminisan zbog svoje nacionalne pripadnosti.

Krstin je na konferenciji za novinare u Subotici rekao da je trebalo da dobije priznanje od udruženja građana “Moja Srbija” za društveno odgovoran rad i zaštitu životne sredine, ali ga je ta organizacija neposredno pre dodeljivanja priznanja telefonom obavestila da mu priznanje neće biti dodeljeno.

“Rekli su mi da mi priznanje neće biti dodeljeno iz razloga što su od nekog građanina iz Novog Sada dobili određenu dokumentaciju u kojoj on navodi da ja to priznanje ne zaslužujem“, rekao je Krstin.

On je kazao da ne želi da izgovori ime tog građanina, ali je naveo da je reč o “dobro poznatom građaninu Novog Sada”, koga je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti u svom mišljenju ocenila kao diskriminatora.

“Taj isti čovek je dostavio verovatno istu tu dokumentaciju u Asocijaciju Moja Srbija, Privrednu komoru Beograda, a oni su njemu poverovali i meni to priznanje nisu dodelili“, naveo je Krstin.

U mišljenju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti iz juna ove godine navedeno je da je direktor Ekološkog pokreta Novog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina jer je pripadnik hrvatske nacionalne manjine tako što ga je optužio da radi za hrvatsku obaveštajnu službu i da je po zadatku došao da “truje” građane Novog Sada, žene, decu, ali i golubove i pse.

Stanko Krstin je danas rekao da je po nacionalnosti Hrvat i dodao da ima sva prava kao građanin Srbije jer je rođen u Srbiji, plaća i ispunjava sve svoje zakonske obaveze.

“Očekujem da imam ista prava i jednakost kao i svaki drugi građanin Srbije”, kazao je Krstin.

On je dodao i da je zatražio od Asocijacije „Moja Srbija“ da mu dostave odluku ili dokument u kojem su navedeni razlozi za nedodeljivanje priznanja.

„Ako se ispostavi da je reč o istoj osobi, a mislim da jeste, ja sam protiv njega ranije već podneo tužbu za diskriminaciju sudu u Novom Sadu i ako je to tako, tužba protiv Aleksića će biti dopunjena sa ovim novim događajima“, rekao je Krstin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga