Krstin: Apelaciono tužilaštvo u Novom Sadu ne priznaje pravosnažne presude

“Baš njih briga za druge institucije”

26. nov 2016

Preduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin optužio je danas Apelaciono javno tužilaštvo u tom gradu da ga diskriminiše, jer ignoriše pravosnažnu presudu Višeg suda u Novom Sadu koji je potvrdio da je direktor Ekološkog pokreta iz tog grada Nikola Aleksić diskriminisao Krstina jer je Hrvat po nacionalnosti.

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti ove i prošle godine takođe je izdala mišljenje da Aleksić diskriminiše Krstina na nacikonalnoj osnovi.

Stanko Krstin je u saopštenju za javnost naveo da se za zaštitu od Aleksciheve diskriminacije obraćao i pravosudnim organima, uključujući i Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje mu je u vise navrata odgovorilo da su njegovi navodi neosnovani, čime je zaustavilo sve aktivnosti protiv Nikole Aleksića u smislu suzbijanja diskriminacije.

“Sada, kada imam i pravosnažnu presudu, znajući da je ista za pravosuđe apsolutna istina koju svi moraju da postuju, ponovo sam se žalio svima na rad Apelacionog javnog tužilaštva u Novom Sadu, koji naravno nisu reagovali, pa sam se opet žalio i Ministarstvu pravde. Apelaciono javno tužilaštvo je ponovo urgiralo da su moje tvrdnje neosnovane i ministarstvo mi je ponovo pisalo 21. novembra da su moji navodi neosnovani”, naveo je Krstin.

Dodao je da može da razume da ne priznaju mišljenja Poverenika, jer “baš njih briga za druge institucije”, ali je naveo da ne može da razume da ne priznaju pravosnažnu presudu Višeg suda za diskriminaciju.

“Da li ovo znači da Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu ne mora da poštuje ni pravosnažne presude?”, upitao je Stanko Krstin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga