Krizni 8. Kikinda Short – Kikinda Shwortz

Međunarodni festival kratke priče Kikinda Short biće održan osmi put u Kikindi i Beogradu 29. i 30. avgusta, ali u skraćenom izdanju - zbog smanjenog budžeta, pa ovogodišnji slogan glasi “Kikinda Shwortz”

11. avg 2013

Međunarodni festival kratke priče Kikinda Short biće održan osmi put u Kikindi i Beogradu 29. i 30. avgusta, ali u skraćenom izdanju – zbog smanjenog budžeta, pa ovogodišnji slogan glasi “Kikinda Shwortz”.

Prema navodima organizatora, usled vrlo ograničenih sredstava koji su dodeljeni toj manifestaciji, uspela je da se održi pre svega zahvaljujući podršci opštine Kikinda i kompanije NIS.

Festival će zbog toga trajati svega dva dana, a autori će se predstaviti publici 29. avgusta u Kikindi, a 30. avgusta u Beogradu.

Kikinda Short je uputio ovih dana i poziv volonterima iz Kikinde i Beograda, a detalje je moguće naći na festivalskom sajtu i u rubrici Konkursi portala SEEcult.org.

Kikinda Short je prvi put održan 2006. godine, a prošle godine okupio je oko 20 autora iz 12 zemalja, fokusirajući se na takozvane male jezike i književnosti, pa su počasni gosti bili pisci iz Katalonije i sa Balearskih ostrva.

Specijalni gost bio je pisac i književni kritičar Vladimir Arsenić, a domaćin Siniša Soćanin, koji je učestvovao i na prvom festivalu Kikinda Short 2006. godine.

Festival Kikinda Short ugostio je do sada više od 140 autora i stekao zavidno međunarodno priznanje, postavši i deo projekta European Short Story.

Autori festivala Kikinda Short gostovali su na brojnim drugim manifestacijama, poput Sajma knjiga u Lajpcigu, a organizatori su učestvovali ili tesno sarađivali srodnim međunarodnim festivalima u Evropi.

Učesnici festivala Kikinda Short osvojili su ili su bili u najužem izboru i za prestižne nagrade poput Bukerove, BBC-jeve ili Evropske nagrade za književnost.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga