Krivolovcima na prepelice oduzete puške u okolini Lajkovca

"Krivolov prepelica je masovan a ne sporadičan kako to tvrde čelnici Lovačkih saveza i predsednici lovačkih udruženja"

11. sep 2016

Trojici krivolovaca u okolini Lajkovca policija je oduzela lovačke puške, dve elektronske vabilice i ubijene prepelice, i protiv njih podnela krivične prijave, saopštilo je danas Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS).

Policija je krivolovce uhvatila u okolini sela Jabučje, navodi se u saopštenju za javnost.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije navelo je da su njihovi aktivisti u noći između petka i subote na šest lovišta u okolini Obrenovca, Uba i Lajkovca otkrili upotrebu zakonom zabranjenih elektronskih vabilica.

Navodi se da su aktivisti tog društva od početka lovne sezone na prepelice, odnosno od 1. avgusta, do danas evidentirali oko stotinu lovišta širom Srbije na kojima su korišćene elektronske vabilice.

Do sada je onesposobljeno oko 60 elektronskih vabilica dok su protiv nekolicine krivolovaca podnete krivične prijave, piše u saopštenju.

„Krivolov prepelica je masovan a ne sporadičan kako to tvrde čelnici Lovačkih saveza i predsednici lovačkih udruženja. Uz posebnu zahvalnost operativcima policijske stanice u Lajkovcu, još jednom apelujemo na sve nadležne institucije da se ozbiljnije pozabave pitanjem krivolova”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga