Krivične prijave zbog pretnji Saši Jankoviću

"Pored otvorenih pretnji smrću putem društvenih mreža, protiv Jankovića iznose se i najgnusnije klevete i optužbe u tabloidnim medijima"

16. mar 2017

Advokatski tim Saše Jankovića pokrenuo je pred nadležnim organima postupke u cilju zaštite ličnog integriteta i lične bezbednosti predsedničkog kandidata Saše Jankovića, objavljeno je na zvaničnom sajtu tog kandidata.

„Očekujemo hitnu reakciju MUP, tužilaštva i sudova kao organa Ustavom predviđenih da štite građane Srbije i njihova prava“, rekao je advokat Miloš Marković povodom, kako se navodi, neprimerenih napada, uključujući i direktne pretnje smrću, na predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

Pored otvorenih pretnji smrću putem društvenih mreža, kako se dodaje, protiv Saše Jankovića iznose se i najgnusnije klevete i optužbe u tabloidnim medijima.

„Borimo se za istinu i poštovanje zakona od prvog dana. Baš zbog toga, već smo tužili tabloide i druga lica koja iznošenjem neistina pokušavaju da sakupe jeftine poene u izbornoj kampanji. Zahvaljujući građanima, došli smo i do podataka o počinjenim krivičnim delima, za koja takođe imamo pripremljene tužbe“, kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, Jankovićevom izbornom štabu obraća se sve više građana koji prijavljuju različita kršenja zakona tokom predizborne kampanje, pre svega kroz zloupotrebu državnih organa, javnih preduzeća i državnih službenika koji su stavljeni u službu kampanje jednog čoveka.

„Mi ih pozivamo da nam i dalje dostavljaju informacije i dokaze, kako bismo, koristeći se sredstvima koje predviđa pravni sistem Republike Srbije, pokušali da sprečimo ili zatražimo sankciju za sve one koji krše zakone“, poručuju iz izbornog štaba.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga