Krivične prijave zbog nameštanja meča Novi Sad-Borac

Krivična prijava tereti trojicu bivših fudbalera FK Novi Sad da su, u maju ove godine, dogovorili ishod utakmice sa M. M. iz čačanskog FK Borac

17. avg 2013

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv M. B. (1990), M. P. (1994) P. J. (1988) i M. M. (1990), zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo dogovaranje ishoda takmičenja.

„Krivična prijava tereti trojicu bivših fudbalera FK Novi Sad da su, u maju ove godine, dogovorili ishod utakmice sa M. M. iz čačanskog FK Borac. Osnovano se sumnja da su osumnjičeni fudbaleri Novog Sada, na terenu, igrali slabije od svojih mogućnosti, te da su nagovarali ostale igrače svog tima da učine isto, uveravajući ih da je utakmica nameštena“, navodi se saopštenju.

„Na osnovu prethodnog dogovora sa fudbalerom čačanske ekipe, M. B, M. P. i P. J. su se, u sportskim kladionicama, kladili upravo na to da će u susretu ova dva tima biti postignut veliki broj golova. Na taj način, ostvarili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 117 hiljada dinara“, zaključuje se u saopštenju novosadske policije.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga