- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Krivična prijava protiv ministara zbog biračkog spiska u Beogradu

Svi lideri liste „Dragan Đilas – ljudi odlučuju, Beograd pobeđuje“ podneli su danas krivičnu prijavu protiv ministara nadležnih za prijavu prebivališta i biračke spiskove – Nebojše Stefanovića i Branka Ružića zbog, kako se navodi, prekrajanja biračkog spiska radi upisivanja „lažnih Beograđana“ za izbore u Beogradu.

U saopštenju koalicije navodi se da se sumnja da su Stefanović (SNS) i Ružić (SPS) omogućili i dozvolili fiktivnu, odnosno lažnu promenu mesta prebivališta za više desetina hiljada novoupisanih građana Beograda koji ne žive u Beogradu već samo imaju lažno prijavljeno prebivalište i to radi glasanja na izborima 4. marta.

„Time su izvršili krivična dela sastavljanje netačnih biračkih spiskova i zloupotreba položaja iz članova 158 i 359 Krivičnog zakonika„, piše u saopštenju.

Koalicija je dodala da su uz krivičnu prijavu kao dokazi predati službeni dokumenti zvanično dobijeni od pojedinih gradskih opština u kojima se beleži neobjašnjiv porast, pa pad upisanih birača, kao i izjave ministra Stefanovića koje su u neskladu sa tim dokumentima, a kojima pokušava da prikrije izvršenje krivičnog dela.

„Nakon tih izjava, policijske stanice u svih 17 beogradskih opština ostale su neme na podnete zahteve za informacijama koliko je birača iz Vojvodine i drugih delova Srbije, očigledno za potrebe izbora, od predsedničkih izbora steklo prebivalište u Beogradu“, piše u saoštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!