Krivična prijava protiv Makse Ćatovića, on demantuje

Maksuta Ć. (1950) krivična prijava tereti za tri krivična dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave

10. jul 2012

Protiv Maksuta Ć. (62), odgovorne osobe u firmi “Komuna produkcija” podneta je krivična prijava zbog sumnje da je nenamenski potrošio sredstva namenjena za organizaciju kulturnih manifestacija, koje nikada nisu održane.

Maksut Ć. se kao odgovorno lice „Komuna produkcije“ tereti da je nenamenski potrošio novac dobijen od kompanije „Trejler”, za deo troškova realizacije projekta „Na lepom plavom Dunavu“, koji nikad nije sproveden, i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist, i za svoje preduzeće i za sebe lično.

On je osumnjičen da je prikrio poslovnu dokumentaciju „Komuna produkcije“, odnosno da je nije učinio dostupnom nadležnim državnim organima, navodi se u saopštenju za javnost novosadske policije.

Maksuta Ć. (1950) krivična prijava tereti za tri krivična dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave.

Krivična prijava je podneta i protiv Petra V. (33), zbog sumnje da je nenamenski potrošio 19 miliona dinara iz budžeta Grada Novog Sada, koji su bili namenjeni za dve kulturne manifestacije, „Na lepom plavom Dunavu“ i za muzički festival „Janika Balaž“, koje nikada nisu održane.

Petar V. se tereti da je, kao odgovorna osoba u kompaniji „Trejler”, pribavio protivpravnu imovinsku korist za svoje preduzeće od blizu 10 miliona dinara, kao i za privredno društvo „Komuna produkcija“, u iznosu od više od devet miliona dinara.

 

Ćatović: Nezakonito ponašanje policije

Vlasnik “Komune” Maksa Ćatović oštro je danas kritikovao policiju zbog toga što je podnela krivičnu prijavu protiv njega, u kojoj ga je osumnjičila za finansijske malverzacije, i optužio policiju za nezakonito ponašanje.

„Ovo je samo jedna šarada koju nažalost plaćaju građani Srbije”, rekao je Ćatović agenciji Beta i dodao da je ranije podneo prijavu protiv inspektora iz Policijske uprave Novi Sad, za nezakonito ponašanje prilikom istrage.

Prema njegovim rečima, policija nije mogla da podnese prijavu, jer je ona već podneta, već je jedino tužilaštvo moglo da je dopuni.

Precizirao je da je pre skoro tri godine krivičnu prijavu podneo gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zbog organizovanja nekih kulturnih manifestacija u vreme nekadašnje gradonačelnice Maje Gojković.

“Tužilaštvo je prihvatilo krivičnu prijavu i naložilo policiji da uradi određene istražne radnje pa je prijava umesto NN osoba dopunjena imenima konkretnih osoba, uključujući i mene”, naveo je Ćatović.

On je naveo da su novosadski policijski inspektori sprovodili istragu i van područja svoje mesne nadleznosti, kao i da su od portira u jednoj zgradi u Novom Sadu tražili da im otključa Ćatovićev nedovršeni stan, kako bi proverili da li je on unutra.

„Dokle postupak izlazi izvan standarda istrage, govori i podatak da su čak išli i u jednu firmu da provere zašto je beskamatno pozajmila pare Komuni”, naveo je Ćatović.

On je demantovao i navode policije da muzički festival „Janika Balaž” nije održan i rekao da postoje i televizijski snimci Televizije Vojvodine sa tog festivala.

„A festival ‘Na lepom plavom Dunavu’ nije održan jer se Pavličić usprotivio promeni termina i tražio od ‘Trejler kompanija’ da vrati pare, što ovaj nije mogao jer je već ‘Komuni’ prebacio pare, a ‘Komuna’ je prebacila pare izvođačima, o čemu postoji uredna dokumentacija”, rekao je Ćatović.

On je demantovao i navode policije da je „Komuna” uskraćivala podatke prilikom istrage.

 

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga