Krivična prijava boraca RS protiv Dodika

Štab nezadovoljnih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika RS Milorada Dodika, jer je, kako se navodi, pokušao da omete građane da 28. februara mirno izađu na proteste

13. mar 2014

Štab nezadovoljnih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika RS Milorada Dodika, jer je, kako se navodi, pokušao da omete građane da 28. februara mirno izađu na proteste.

U prijavi se navodi da je Dodik 27. februara organizovao konferenciju za novinare na kojoj je „iznošenjem niza neistina pokušao da omete građane Republike Srpske da izađu na mirno okupljanje u skladu sa zakonom i time počinio krivično delo.“

Podnosioci prijave takođe ističu da je Dodik naveo: „Danas je svakom jasno da su na sceni procesi koji u najmanju ruku treba da oslabe Republiku Srpsku, a ja lično nisam spreman da budem deo procesa slabljenja Srpske, nego sam spreman da radim na njenom jačanju i to ću raditi odlučno“.

On je „neutemeljenom argumentima omeo javni skup i izražavanje opravdanog nezadovoljstva demobilisanih boraca i građana“, navodi se u prijavi.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga