KRIK: Istraga za ubistvo Olivera Ivanovića proširena na Zvonka Veselinovića i Milana Mihailovića

"Tužilaštvo Kosova je 12. aprila donelo rešenje o proširenju istrage protiv njih dvojice"

19. apr 2019

Istraga za ubistvo Olivera Ivanovića proširena je prošle nedelje na još dve osobe, Zvonka Veselinovića i Milana Mihailovića, kojima se na teret stavljaju četiri krivična dela, prenosi portal KRIK.

Tužilaštvo Kosova je 12. aprila donelo rešenje o proširenju istrage protiv njih dvojice, osumnjičenih za učešće u organizovanju kriminalne grupe, ugrožavanje osoblja Ujedinjenih nacija i pomoćnog osoblja, izazivanje opšte opasnosti i teško ubistvo.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je u januaru prošle godine ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. U novembru su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić, dok je kao četvrti osumnjičeni označen Milan Radoičić, inače Veselinovićev kum.

Spasojevića, istražitelja u policiji na severu Kosova, tužilaštvo sumnjiči da je pomogao izvršiocu tako što mu je olakšao da pobegne sa lica mesta službenim vozilom policije, prenosi KRIK.

Rošić je pod istragom zbog pisma pronađenog u Ivanovićem džepu u kom je napisan registarski broj džipa u vlasništvu Rošićeve porodice.

Za Markovića, takođe policajca sa severa Kosova, veruje se da je sa lica mesta prenosio podatke jednom policijskom službeniku u Srbiji.

Spasojević i Rošić su od hapšenja u pritvoru, a sud bi danas trebalo da odluči da li će im produžiti pritvor.

BIRN je pre tri dana objavio da su Andrej Vučić i Zvonko Veselinović sarađivali tokom predizborne kampanje Srpske napredne stranke (SNS) 2014. godine što, kako su naveli, može da se zaključi sa fotografije koju je BIRN objavio, a koja je nastala u reklamnoj agenciji koju je SNS angažovao tokom kampanje za izbore u martu te godine.

Fotografija do koje je došao BIRN beleži susret brata srbijanskog predsednika i kontroverznog kosovskog biznismena u prostorijama marketinške agencije tokom predizborne kampanje 2014. godine

BIRN je podsetio da je to drugi dokaz koji ukazuje na „moguće bliske veze brata aktuelnog predsednika Srbije i kontroverznog biznismena sa Kosova, čije ime se povezuje sa brojnim kriminalnim delima“.

Prethodno je KRIK objavio fotografiju koja je, kako navode, nastala krajem marta 2015. godine na Kopaoniku, na kojoj se vide Andrej Vučić i Zvonko Veselinović kako u društvu nepoznatog muškarca sede u jednom restoranu.

BIRN je podsetio da je Zvonku Veselinoviću nedavno, zbog nezakonitih poslova na gradilištima na Koridoru 10, izrečena i prvostepena dvogodišnja zatvorska kazna.

U telefonskom razgovoru sa novinarkom KRIK-a, Veselinović je negirao da se video sa Andrejem Vučićem.

Andrej Vučić nije odgovarao na pozive BIRN-a i KRIK-a, a BIRN je naveo da nisu uspeli da uspostave kontakt ni sa nadležnima u agenciji Inviktus medija.

(Autonomija/Beta/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga