KRIK: Dmitrović zbog neprijavljivanja imovine kažnjen upozorenjem

Javnost tako konačno saznala koliko zarađuje direktor i glavni i odgovorni urednik ovog lista kojim upravlja država

06. feb 2017

Direktor „Večernjih novosti“ Radomir Dmitrović, koji je neprijavljivanjem imovine dve i po godine kršio zakon, kažnjen je upozorenjem direktora Agencije za borbu protiv korupcije, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Njegov imovinski karton, kako se ukazuje, konačno je objavljen na sajtu Agencije, pola godine nakon što je KRIK otkrio da izbegava da otkrije koliko zarađuje i šta poseduje.

KRIK napominje da je javnost tako konačno saznala koliko zarađuje direktor i glavni i odgovorni urednik ovog lista kojim upravlja država.

„Prema podacima na sajtu Agencije, njegova mesečna neto plata je 448.000 dinara. To znači da kompanija ‘Večernje novosti’ za Dmitrovićevu platu mesečno izdvaja najmanje 700.000 dinara (više od šest hiljada evra)“, piše KRIK.

U tekstu se navodi i da je to mnogo više od zarade generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića, čija plata iznosi 284.000 dinara neto.

Dodaje se da je Agencija za borbu protiv korupcije saopštila i da je Dmitroviću izrekla „javno upozorenje“ zbog toga što dve i po godine nije prijavio svoju imovinu i prihode.

„Direktor Agencije je doneo rešenje kojim mu je izrečena mera upozorenja, kojom se obavezuje da se ubuduće tokom vršenja javne funkcije pridržava odredaba Zakona o Agenciji koje uređuju obaveze funkcionera“, kratko se navodi u dopisu Agencije koji prenosi KRIK.

Podseća se da je KRIK u junu 2016. godine objavio da Radomir Dmitrović, koji je na funkciji u „Večernjim novostima“ od maja 2013. godine, nije Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio svoju imovinu i prihode, te otkrio šta sve Dmitrović poseduje.

„On se tada pravdao tvrdnjom da su ‘Novosti’ privatna kompanija i da on zbog toga nije ‘javni funkcioner'“, podseća KRIK.

Dodaje i da je u imovinskoj karti koju je podneo Agenciji za borbu protiv korupcije 23. septembra 2016. godine, Dmitrović naveo i da poseduje luksuzni terenski automobil „honda“, model „CR-V“ iz 2014. godine, a od nekretnina troiposobni stan od 104 kvadrata i polovinu vlasništva njive, čiju površinu nije jasno naveo.

„Iako je juna prošle godine u izjavi za KRIK potvrdio da osim stana i džipa poseduje i kuću, ona se u izveštaju ne pominje. Ipak, istraživanje novinara KRIK-a pokazuje da je Dmitrović sa suprugom i dalje vlasnik kuće od 158 kvadrata u Surčinu, koja je izgrađena bez građevinske dozvole“, podseća se u tekstu.

(Autonomija/KRIK, foto Medija centar)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga