Kreativni 12. Summer3p

Muzički festival Summer3p, koji će biti održan od 17. do 20. jula na Paliću, nudi i u 12. izdanju bogat radioničarski program

12. jul 2014

Muzički festival Summer3p, koji će biti održan od 17. do 20. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, nudi i u 12. izdanju bogat radioničarski program, uz performanse, izložbe i tradicionalne raznovrsne sportske aktivnosti.

Za 18. jul u ponoć najavljen je “Mayzis&Bookwich dizajnerski fotoperformans”, koji su autori Emese Mayzis Tot i Branislav Bjorn Bookwich kreirali specijalno za 12. Summer3p, inspirisani palićkim kupaćim kostimima s početka 20. veka (Palić je zbog lekovitog dejstva termalne vode proglašen banjom daleke 1864. godine) i festivalskom modom između sportske elegancije i goa tehno stila. Taj događaj biće kombinacija modne revije i umetničkog performansa, a fotografije sa tog performansa biće korišćene za kasnije predstavljanje kolekcije, najavili su organizatori 12. Summer3p festivala.

Prvog i poslednjeg festivalskog dana, 17. i 20. jula, grafiti ekipa TNG ukrasiće festivalski prostor radovima u tehnikama stencil art (upotreba šablona za crtanje) i crtanja pikselima.

Tibor Liptak će 18. jula održati frizersku i šminkersku prezentaciju (Lude pletenice i Tutti-frutti šminka).

U želji da zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca, organizatori su najavili i brojne radionice: likovnu, ekološku, radionicu reciklaže, kao i različite sportske aktivnosti.

Likovna radionica, koju će svakog dana od 17 do 20 časova držati akademski slikar Emil Kadirić iz Subotice, otvorena je za sve zainteresovane, bez prethodnog prijavljivanja. Izložba nastalih radova biće održana poslednjeg festivalskog dana.

Radionica reciklaže će pokazati kako se uz malo mašte mogu napraviti lepe i korisne stvari koje imaju umetničku vrednost. Skulpture i instalacije umetnika Jugoslava Sivića prave se uglavnom od otpadnog materijala iz programa reciklaže.

I radionica reciklaže biće održavana svakog dana od 17 do 20 časova, a izložba nastalih radova biće otvorena poslednjeg festivalskog dana.

Ekološka radionica je namenjena svima koji su zainteresovani za odličan provod sa svojom decom. Vodi je Bjanka Čubrilo, a održavaće se svakog festivalskog dana od 18 do 19.30h.

Svakodnevno će biti održavani i sportski turniri u odbojci na pesku i badmintonu, a koordinator radionice je Armin Halas koji će održati i prezentaciju Speedmintona.

Za učešće u radionicama dnevnog programa prijave je moguće poslati na adresu workshop3p@gmail.com sa naznačenim podacima, a pitanja je moguće postaviti na broj telefona +381 60 534 17 80.

Među atrakcijama 12. Summer3p festivala najavljen je i program za ljubitelje joge. Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka iz Mađarske biće posebni gosti i ovogodišnjeg Summer3p festivala sa svojim specifičnim programom Laughing Yoga i Watsu vodenom masažom. Program će biti održan od 17. do 20. jula u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Takođe, biće održan i Aerobik & Fitneš: Body Skills® Intense – Functional Training, kao i Summer Dance – zabavan i plesom inspirisan aerobni program uz dobru muziku. Body Skills® Intense funkcionalni trening program je kompleksan način razvijanja kondicionih sposobnosti, kao što su snaga, izdržljivost, eksplozivnost, fleksibilnost i koordinacija.

Za 19. jul od 18 do19h na Termalnom bazenu najavljen je Zumba trening sa N centrom.

Organizatori su posebno ponosni na SuTeam školu sporta koja je namenjena deci uzrasta od 4 do 9 godina. Cilj tog programa je da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju: gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje, klizanje…, kao i druge, manje zastupljene sportove, kao što je jedrenje na vodi. Sa decom će isključivo raditi adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Summer3p će, kako je ranije najavljeno, predstaviti 20-ak muzičkih izvođača, a pored domaćih, nastupiće i DJ-evi iz Nemačke, Mađarske i Makedonije. Među njima su nemački DJ Alexander Kowalski, DJ Budai (Mađarska), Noise Destruction (Srbija) i Goran Kan iz Makedonije.

Budući da se treći i četvrti dan Summer3p festivala preklapaju sa prva dva dana 21. Festivala evropskog filma Palić (19-25. jul), publika će imati priliku da sebi upriliči idealan filmsko-muzički provod – tokom dana i večeri da gleda neke od najboljih evropskih filmova, a kasno uveče da se dobro provede i na Summer3p festivalu.

Summer3p festival se proteklih godina aktivno bavio kampanjama “Čuvajmo prirodu” i “Stop nasilju” i “Clean lake Palić”, a i u narednom periodu će pokušati da utiče na udruživanje lokalnog stanovništva i njihov veći aktivizam u rešavanju ekološkog problema jezera Palić.

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC.

Festivalski sajt je www.summer3p.org, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu Jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga