Krave zavadile meštane Elemira, gradonačelnik ih pomirio

Grupa meštana Elemira protestuje jer meštani koji se bave uzgojem krava stoku vode na ispašu kroz njihov, južni, deo sela. Na današnjem sastanku dogovoreno je da se stoka na ispašu vodi "po starom" do 1. maja, a da se odustane od svakodnevnih blokada ulica i do tada pronađe zajedničko rešenje, prihvatljivo za sve strane.

18. apr 2011

Predstavnici dve grupe meštana Elemira, zavađeni zbog načina na koji se krave vode na ispašu u tom selu, pomirili su se večeras na sastanku kod gradonačelnika Zrenjanina Milete Mihajlova.
Zbog toga večeras u Elemiru nije bilo blokada ulica tokom kojih je ranije umalo došlo i do tuče među meštanima. Veće incidente sprečila je policija.
Grupa meštana Elemira protestuje jer meštani koji se bave uzgojem krava stoku vode na ispašu kroz njihov, južni, deo sela.
Na današnjem sastanku dogovoreno je da se stoka na ispašu vodi „po starom“ do 1. maja, a da se odustane od svakodnevnih blokada ulica i do tada pronađe zajedničko rešenje, prihvatljivo za sve strane.
Objašnjavajući razloge nezadovoljstva dela Elemiraca, Dušan Ćurguz rekao je novinarima da stanovnici južnog dela sela već duže trpe teror jer im krave uništavaju travu ispred kuća, ali i automobile.
„Pored toga, smrad je nepodnošljiv, a zbog prolaska njihovih krava imamo najezdu krpelja. Nismo mi protiv toga da oni drže životinje, ali se mora naći drugačije rešenje“, rekao je Ćurguz.
S druge strane, vlasnici krava tvrde da su oduvek vodili životinje na ispašu na isti način, pa im nije jasno zašto je to sada postao problem.
Navode i da je mnogima od njih držanje stoke jedini izvor prihoda.
Današnjem sastanku prisustvovao je i predsednik pašnjačkog odbora u tom selu Vitomir Eremić koji je naveo da je jedan od predloga da se uveća broj čobana kako bi se sprečilo da krave čine štetu.
„U Elemiru ima oko osam stotina krava koje se izvode na pašu u dve grupe, a problem je nastao u južnom delu sela, ljudi se bune, prave problem bez problema, a način odvođenja urađen je na najbolji način“, kazao je Eremić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga