Krajem marta konkurs za najboljeg gradonačelnika u Vojvodini

Nakon raspisivanja konkursa, gradonačelnicima i predsednicima opština biće ostavljeno nekoliko meseci da “dodatno poprave svoj rad”.

17. feb 2011

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju Tomislav Stantić najavio je danas da će krajem marta meseca biti raspisan konkurs za izbor najboljeg gradonačelnika i predsednika opštine u Vojvodini.

Stantić je na konferenciji za novinare rekao da će uskoro biti ustanovljeni i kriterijumi za izbor najboljeg gradonačelnika u ovoj pokrajini i dodao da će tokom predstojećeg vikenda biti održan i stručni skup na kojem će se raspravljati o kriterijumima.

Objasnio je da će u formiranju kriterijuma učestvovati predstvnici Stalne konferencije gradova i opština, Zavoda za informatiku, Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza, Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GTZ), američkog Ju-es-ejda (USAID), evropskog Tasko programa, Nacionalne Alijanse za lokalni ekonomski razvoj.

U izradi kriterijuma učestvovaće i druge nevladine organizacije i mediji, a partner u realizaciji te faze projekta je Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

“Želja nam je da na ovaj način stimulišemo čelnike lokalnih samouprava i opštinske uprave na još bolji rad, kao i da ih promovišemo u javnosti, jer smatramo da u javnom mnjenju nije u dovoljnoj meri prepoznata uloga lokalnih samouprava, koje su u stvari pravi nosioci razvoje cele države”, rekao je Stantić.

Dodao je da će, nakon raspisivanja konkursa, gradonačelnicima i predsednicima opština biti ostavljeno nekoliko meseci da “dodatno poprave svoj rad”.

On je najavio da će tri pokrajinska sekretarijata uskoro početi da realizuju projekat “Međuopštinska saradnja za otvaranje novih radnih mesta u Vojvodini”.

Stantić je naveo da će u okviru tog projekta lokalnim samoupravama biti skrenuta pažnja da imaju veće šanse za privlačenje investicija i za dobijanje evropskih sredstava ukoliko ne nastupaju samostalno, već sarađuju sa drugim opštinama i gradovima.

Inicijatori skupa su Sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju, Sekretarijat za međuregionalnu saradnju i Sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga