Kozić (NS): Igor Mirović baca narodni novac na fantomska udruženja

Svetlana Kozić je podsetila da su 2017. godine tri novoosnovana fantomska medija dobila od države ukupno 3,2 miliona dinara narodnog novca

02. avg 2019

Poslanica Narodne stranke u Skupštini Vojvodine Svetlana Kozić izjavila je danas da „naprednjačka vlast“ u pokrajini „olako daje velike sume novca na brzinu i pred konkurs osnovanim udruženjima građana“, bez jasnih garancija da će ispuniti preuzete obaveze u oblasti omladinskih projekata.

„Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović nije rekao istinu kada je novinarki koja je ukazala na ovu pojavu u finansiranju udruženja građana, odgovorio da je ‘taj slučaj presedan’, jer se isto dogodilo i na konkursu za dodelu sredstava medijima još 2017. godine, kada sam Miroviću ukazala na taj problem sa skupštinske govornice“, navela je Svetlana Kozić u pisanoj izjavi.

Svetlana Kozić je podsetila da su 2017. godine tri novoosnovana fantomska medija dobila od države ukupno 3,2 miliona dinara narodnog novca.

„Ovakvo rasipanje i nagrađivanje novcem svih građana podobnih organizacija i nazovi medija mora hitno biti prekinuto i mora se uvesti red u pokrajinsku kasu“, istakla je Svetlana Kozić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga