Kovin: Za dve godine peti predsednik opštine

Razrešena dosadašnja predsednica opštine Sanja Petrović iz SNS

23. jun 2015

Za nešto više od dve godine, Kovin je dobio petog predsednika Opštine. Na vanrednoj sednici, odbornici su razrešili dosadašnju predsednicu Opštine Sanju Petrović iz SNS-a, i za novog predsednika imenovali Zorana Nikolića iz koalicije okupljene oko SPS-a. Za smenu je glasalo 23 odbornika od prisutnih 24.

Na inicijativu 26 odbornika, sazvana je vanredna skupština na kojoj je razrešena dosadašnja predsednica Sanja Petrović. Razrešenje su zahtevali odbornici, kažu, pre svega zbog samovolje i loših odluka koje je donosila, ne uvažavajući glas naroda.

Predsednica je čak na određen način i prekršila zakon o lokalnoj samoupravi. Osnovala je savet predsednice Opštine, postavila jednu osobu, dala joj ogromnu platu i nazvala njenom savetnicom što do sada u istoriji ove lokalne samouprave nikada nismo videli-kaže Srđan Stojanović ,zamenik šefa odborničke grupe Ujedinjena opozicija Kovina.

Za smenu predsednice Opštine glasali su odbornici koalicije okupljene oko SPS-a, DS-a  zatim SVM i Nova odbornička grupa koju čine isključeni članovi SNS-a, koji su do sada podržavali vladajuću većinu. Svoj čin pravdaju nepoštovanjem koalicionog dogovora koji su imali. A zbog odluke da podrže smenu, kažu, ovih su dana bili i pod pritiscima.

„Nastali su pritisci ogromni na naše odbornike, kao i na druge odbornike koji su isto tako nezadovoljni. Od četvrtka do danas tu su bili i raznorazni džipovi i svašta je bilo“, kaže Toma Spasić, šef odborničke grupe „Nova Odbornička grupa“.

Novi predsednik opštine Zoran Nikolić želi da stavi tačku na političke krize u Kovinu

„Prevagu su odneli usko politički interesi i razlozi i zbog toga smo bili suočeni sa raznim političkim krizama, smenama rukovodstva i sve to doprinelo je da Kovin i dalje zaostaje u svom razvoju“, kaže Zoran Nikolić, novi predsednik opštine Kovin

Današnjoj sednici nisu prisustvovali odbornici SNS-a, odborničke grupe Preporod, kao ni dosadašnja predsednica opštine. U kratkom telefonskom razgovoru, ona je za RTV izjavila da za sada nema komentar na ono što se desilo u Kovinu.

Na Skupštini su izabrani i novi članovi opštinskog veća i zamenik predsednika Opštine.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga