KOVAČICA: Bez promene

Politička scena u opštini Kovačica se nije mnogo menjala. Ova Banatska opština nije pretrpela promenu vladajuće strukture

15. okt 2012

Rezultati izbora po kojima je Demokratska stranka osvojila 16 mandata, SNS 7, LDP 4, Grupa gradjana “Zelena jabuka” 3, LSV 3, Slovačka stranka 3, SPS PUPS 2, SVM 1 mandat je ovoj koaliciji doneli dovoljnu većinu od 16 od ukupno 39 odborničkih mesta u Skupštini opštine Kovačica. Na mesto predsednika reizabran je Miroslav Krišan iz Demokratske stranke, a predsednik Skupštine Opštine je, takođe ponovo, Jan Puškar, koji je bio i jedini kanditat u trci za predsednika Skupštine. I njega je predložila odbornička grupa Demokratske stranke.

Zamenik predsednika opštine ostao je i dalje Laslo Vidač iz DS.a.

Odbornici su za novog zamenika predsednika Skupštine većinom glasova izabrali Dušanku Petrak iz Kovačice, prethodno odbornicu Liberalno demokratske partije. Ona je predložena od strane odborničke grupe Demokratske stranke i ono što je zanimljivo jeste da je i ona takođe bila jedini kandidat na ovu funkciju.

Naime, Skupština opštine Kovačica konstituisana je 31.maja potvrđivanjem mandata 39 odbornika novog saziva. Sednicom je predsedavao najstariji odbornik Vojislav Branković, a u radu su mu pomagale najmlađe odbornice iz stranaka koje su osvojile najviše mandata, ispred odborničke grupe Demokratske stranke Jelena Cakić, a ispred odborničke grupe Srpske Napredne stranke – Mariora Stojković.

Na kraju, na predlog predsednika Skupštine opštine Kovačica Jana Puškara na mesto sekretara lokalnog parlamenta izabrana je Dušanka Aleksić, diplomirani pravnik iz Kovačice, koja je ovu funkciju vršila i u predhodnom periodu, počev od 2000. godine.

Predsednik opštine Kovačica Miroslav Krišan, šef lokalnog odbora DS-a ovu funkciju takođe obavlja od 2000 godine. Krišan je rođen 1968 godine, otac je troje dece.

Do promene sastava saveta mesne zajednice je nakon izbora došlo u naseljenom mestu Crepaja, gde je većinom glasova pobedila stranka Živojin Matejić sa izborne liste Pokrenimo Vojvodinu – Tomislav Nikolić.

Kada je reč o predizbornim obećanjima, ona su se uglavnom zasnivala na privlačenju investicija u opštinu Kovačica.

Silvija Stevanović Alfeldi

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga