Kovačević: Najbolji Egzit u proteklih pet godina

Nastup potvrdili Atoms for Peace, Snoop Lion, Block Party, direktan prenos festivala na Youtube kanalu

14. mar 2013

Generalni menadžer Egzit (Exit) festivala u Novom Sadu Dušan Kovačević izjavio je da će program ovogodišnjeg festivala biti jedan od najboljih u proteklih pet godina i da će zabava biti upotpunjena nizom iznenađenja i novosti.

On je agenciji Beta rekao da će ove godine Egzit početi dan ranije, u sredu 10. jula, i da će taj dodatni dan biti kombinacija događaja u samom Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

„Događaji u gradu će početi još i ranije, i ono što sada možemo da najavimo jeste da će se sve dešavati na više lokacija u gradu, a ideja je da turisti koji dolaze na festival otkriju Novi Sad“, rekao je Kovačević.

On je najavio da će organizacioni tim ove godine pozvati sve posetioce, umetnike i organizacije da preko Egzit open sors (Exit Open Source) pokreta učestvuju u kreiranju festivala.

„Poenta ove kampanje jeste da svako može dati svoje mišljenje i ideju o tome kako vidi Egzit, kako vidi neke male bine, instalacije i zabavu, a najbolje od tih ideja biće realizovane na samom festivalu“, rekao je Kovačević.

Kako je raije najavljeno, nastup na Egzit festivalu potvrdili su bend Atoms for pis (Atoms for Peace), koji je osnovao poznati pevač kultne grupe Rejdiohed (Radiohead), zatim američki reper Snup Dog (Snoop) pod novim imenom Snup Lajon (Snoop Lion), kao i Blok Parti (Block Party) koji će prvi put nastupiti u Srbiji.

Kovačević je najavio i saradnju sa UKF radiom, zahvaljujući kojoj će program na glavnoj posle nastupa glavnih zvezda biti obogaćen izvođačima iz sveta „dram end bejs“ (Drum&Baš) muzike.

Prema rečima Kovačevića, Egzit je ostvario saradnju i sa kompanijom Gugl (Google), koja će na svom Jutjub (You Tube) kanalu prenositi ceo festival uživo.

„I ove godine očekujemo da će Novi Sad dati punu podršku, delom finansijsku, a delom logističku u smislu angažmana javnih preduzeća. Imamo potvrdu od gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti da oni stoje iza Egzita i da ga podržavaju i očekujemo da će tako i biti“, dodao je Kovačević.

Ovogodišnji Egzit festival biće održan od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a organizatori su najavili da će i ove godine posetioci moći zabavu i smeštaj da potraže u Egzitovom kampu.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga