- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Kostreš: Zaustaviti Šešeljevu mržnju

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš poručio je danas da napad lidera Srpske radikalne stranke (SRS) i haškog optuženika Vojislava Šešelja na predsedničkog kandidata Nenada Čanka predstavlja primer sejanja mržnje i zla „od strane dobrvoljnih davalaca tuđe krvi“.

„Političari poput Šešelja devedesetih godina su u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini svojim nastupima, ali i delima, radili na stvaranju etnički čistih teritorija. Svako sa pogrešnim imenom ili prezimenom bio je sumnjim i nelojalan“, naveo je Kostreš u pisanoj izjavi.

Kostreš je istakao da su političe ideje krvi i tla, koje, kako kaže, zagovara Vojislav Šešelj, velika opasnost za mir u Srbiji i regionu, te pozvao na hitnu reakciju nadležnih državnih organa.

On je podsetio i na Šešeljeve spiskove koji su pravljeni po vojvođanskim mestima.

„Dobro se sećamo Hrtkovca, Kukujevaca, Slankamena. Dobro se sećamo njegove zarđale kašike kojom je pretio ‘sumnjivima'“, naveo je.

Kostreš je dodao da politika Vojislava Šešelja predstavlja „najtežu ranu na telu Srbije“, kao i da je pogrešno njegove stavove smatrati neozbiljnim nastupima jednog politikanta.

„Ćutanje poštenog sveta dovelo je do balkanske tragedije devedesetih godina! Nemojmo dozvoliti da se zlo ponovi!“, poručio je generalni sekretar LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!