Kostreš: Zašto se evropski predstavnici sastaju sa promoterima fašiste Ljotića

"Evropska Srbija se ne može graditi sa antievropskim političarima"

02. dec 2019

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izrazio je danas čuđenje zbog informacije da će se predstavnici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Manfred Veber sastati danas samo sa predstavnicima Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana, a ne i sa ostalim opozicionim strankama.

“Krajnje je nelogično da se evropski parlamentarci odlučuju na susrete sa političkim strankama koje se protive evropskim vrednostima i neguju bliske odnose sa zvaničnim Kremljom i njegovim bezbednosnim službama”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Podsetio je da je LSV od početka procesa razgovora o izbornim uslovima “zauzimala konstruktivnu ulogu i pokušavala da svojom predlozima unapredi izborni proces”.

“Tim više čudi odluka predstavnika Evropskog parlamenta da se sastanu sa promoterima politike Dimitrija Ljotića, vođe fašističkog pokreta u Srbiji u toku Drugog svetskog rata. Nažalost, jasno je da će se podrška proruskom populizmu, ksenofobiji i nacionalizmu vratiti kao bumerang samoj Evropi”, ocenio je Kostreš.

Dodao je da se nada da je to “samo prolazna neopreznost” Bilčika i Vebera i da će već posle današnjeg sastanka shvatiti da se evropska Srbija ne može graditi sa antievropskim političarima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga