Kostreš: Započeti unutrašnji dijalog kroz reformu političkog sistema

"Postojeći Ustav loš, guši i centralizuje Srbiju"

26. juna 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je državni vrh da reaktivira rad Akcionog tima za reformu političkog sistema Narodne skupštine Republike Srbije, koji je 2015. godine održao samo nekoliko sednica.

„To je ujedno i pravi način za početak unutrašnjeg dijaloga koji je predsednik Srbije najavio o Ustavu, Kosovu i Metohiji, odnosima u regionu i drugim pitanjima„, ocenio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je jedino otvorena i iskrena debata, bez podela na patriote i izdajnike, a koju bi pratila i izmena niza zakona, „preduslov kvalitetne izmene lošeg Ustava koji guši i centralizuje Srbiju“.

Kostreš je poručio da ustavnim promenama mora da prethodi suočavanje i rešavanje svih otvorenih pitanja koja su predugo gurana pod tepih da bi budući Ustav bio trajan, realan i u skladu sa evropskim standardima.

„Parlament je bio i ostao jedino i najbolje mesto za takav razgovor i reformu političkog sistema koja bi omogućila duboke i suštinske promene u našem društvu“, dodao je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga